Oglasila se majka ubijenog Davida: Evo šta će večeras biti

0
1137

Majka ubijenog Davida, Suzana Radanović, objavila je novu informaciju na svom zvaničnom Facebook profilu.

„U 18 sati palim svijeću za svog sina u hramu Hrista spasitelja“, napisala je Suzana.
Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS najavilo je da će spriječiti daljnje održavanje protesta grupe “Pravda za Davida”, a kao razlog za ovaku odluku navedeno je činjenje krivičnih djela i prekršaja tokom održavanja javnih skupova, saopćeno je iz policije.

„Policijski službenici Uprave policije Banja Luka, zbog nepoštovanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na prijavljenom skupu za dan 30. decembar 2018., te činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovnoj bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, uhapsili određeni broj osoba, dok se za određenim brojem osoba traga“, saopćeno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS upozoravaju da će zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja i nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju RS, svi budući javni skupovi grupe “Pravda za Davida” biti spriječeni i prekinuti u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog skupa će biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

 

izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here