SAMO ČETIRI SASTOJKA: Ovaj napitak će vam pomoći da se riješite sala na stomaku, REZULTATI SU VIDLJIVI VEĆ ZA SEDMICU!

0
1011

Ne postoji čarobna pilula koja će vam pomoći izgubiti 5-10 kilograma sedmično bez ugrožavanja vašeg zdravlja. Međutim, donosimo vam recept za ukusno i zdravo piće koje će vam pomoći da izgubite težinu brže nego što biste bez njega.

0n1

Trebat će vam:

1 stabljika celera

1 krastavac srednje veličine

1 vezica peršina

3 komada svježeg ananasa

0n2

Postupak:

Temeljito operite povrće i uklonite koru ananasa. Izmiješajte sve zajedno u blenderu. Nemojte dodavati sol, papar, šećer ili njihove zamjene.

Konzumacija:

Trebali biste sok od ananasa i povrća u roku od 15 minuta nakon što ste ga napravili, tako da ne izgubi svojstva. Pijte ga ujutro na prazan želudac.

Ako kombinirate ovo piće sa sportom i zdravom prehranom, vidjet ćete rezultate za sedmicu dana, a vaš trbuh će postati vidljivo manji.

0n3Šta je tajna ovog soka?

Celer je nisko-kalorično povrće, koje sadrži samo 16 kcal na 100 g. Vlakna koja sadrži u želucu nabreknu, tako da se osjećate sitno. Osim toga, istraživanje je pokazalo da povećanje količine vlakana u vašoj prehrani predstavlja bitnu komponentu za gubitak težine.

0n4

Poput celera, krastavci sadrže puno vlakana i gotovo su slične kalorijske vrijednosti. 95% krastavaca je voda, pa vam pomažu da unosite potrebnu količinu tečnosti koja je važan faktor u održavanju zdravlja.

0n5

Peršin sadrži puno vlakana (3,3 g na 100 g). Također ima blagi prirodni diuretski učinak.

0n6

100 g ananasa sadrži 1 g netopljivih vlakana, a njegova energetska vrijednost je oko 50 kcal. Plod je sladak, tako da također poboljšava okus pića.

Pogledajte video:

 

 

izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here